Cașcaval din Valea Ziller
© Cașcaval din Valea Ziller

Cașcaval din Valea Ziller


Descoperiți arta de a prepara cașcavalul. În cadrul acestei drumeții puteți vedea la treabă cosașii din Valea Ziller, strângând cea mai importantă materie primă pentru producția de lapte și cașcaval. Desigur că după vizitarea stânei nu poate lipsi o vizită cu degustare de cașcaval.

  • Administrarea naturală a poienilor alpine din Valea Ziller înseamnă pentru  țărani multă muncă și puțin lapte. Însă din acest lapte se fac produse din lapte și cașcaval de cea mai bună calitate, renumite la nivel internațional. Pentru că vacile și caprele se hrănesc mai ales cu iarbă, plante specifice zonei alpine și beau apă de izvor, aceste produse naturale, nemodificate genetic.
  • Mai ales în apropiere de Mayrhofen, flora bogată în specii de plante specifice zonei este baza perfectă pentru un peisaj minunat și produse lactate valoroase. În multe locuri, țăranii cosesc încă manual dealurile abrupte, cultivând astfel un peisaj cultural vechi de secole.
  • După un tur ghidat al stânei, degustarea diferitelor sortimente de cașcaval completează acest tur culinar.

Deschide harta interactive

Punct de plecare  

Centru Brandberg, 1.082 m

Punct de sosire

Centru Brandberg, 1.082 m

lungime

5 km

Durată de mers

2 h 30 min

grad de dificultate

mediu

altitudine

1.269 m

metri altitudine

la deal: 500 m
la vale: 500 m

Descrierea traseului


Pentru traseul culinar parcați la stână. Cu autobuzul ajungeți la restaurantul Thanner, de unde începeți o drumeție de două ore până la restaurantul Steinerkogel. Pe drumul de întoarcere spre Brandberg trebuie neapărat să vizitați cabana alpină patrimoniu cultural Mitterstall. Autobuzul vă aduce înapoi la stână.

sosire

destinaţia dvs: Brandberg

susţinut de ÖBB-Personenverkehr AG

Căutaţi cazare


Căutare detaliată

Date de contact


Mayrhofen - Hippach
Dursterstraße 225
6290 Mayrhofen
t   +43.5285.6760
f   +43.5285.6760-33
e   info@mayrhofen.at

Mai sus
Live Chat
Live Chat