Spa alpin şi Aqua Dome: oferte binefăcătoare în natura tiroleză

Tirolul face bine și își întampină turiștii cu oferte de tratament și relaxare în spa-uri moderne și aqua dome-uri foarte bine dotate.
În inima Alpilor, vizitatorii sunt răsfățați de un minunat peisaj montan, dar și de drumeții relaxante în aerul curat, de munte. Regiunea tiroleză fiind renumita pentru complexele de spa alpin și așa numitele aqua dome din Austria.
Centre de sănătate premiate la nivel internațional, yoga pe munte sau bazinul Kneipp cu priveliște panoramică, reprezintă combinația ideală între spa și natură, invitând la relaxare și regenerare în Tirol.
In zonă gasesti hoteluri și pensiuni care îți ofera cazare și servici de calitate nemțească la prețuri accesibile. Te poți caza atât direct in cadrul unui complex aqua dome, cât și la una dintre pensiunile din zonă. Recomandări legate de activităti și servicii oferite găsești aici.

Băi termale & izvoare

 • În inima Alpilor din Valea Ötz, singura baie termală din Tirol este încântătoare: Aqua Dome din Längenfeld oferă o combinație unică între distracție în apă, sport, spa și sănătate, pe o suprafață de aproape 50.000 metri pătrați. Izvorul care iese din pământ în baia termală conține clorură de natriu și sulf, cu efecte benefice împotriva reumatismului.
 • Baia Aigner, o mică bijuterie ascunsă în Valea Hochpuster din Tirolul de Est, funcționează încă din 1772 și se află în patrimoniul monumentelor culturale. Inițial a fost o instituție culturală pentru țărani și oameni simpli. Restaurată cu multă dedicație, această baie este astăzi o bijuterie, care merită văzută și încercată. Baia termală a fost construită pe un izvor de apă cu conținut de calciu, sulfiți și minerale, fiind benefică împotriva reumatismului, gutei și sciaticii.
 • Apa revigorează sufletul și trupul – această înțelepciune veche se potrivește mai ales izvoarelor Grinner situate mai sus de localitatea Grins. Cunoscuta apă Grin este bogată în minerale precum magneziu și calciu. Un traseu ușor de drumeție vă duce în 45 de minute la baia „Altes Wildbad“ situată mai sus de Grins.

Centre de sănătate și terapie

 • Eliberarea corpului de balast inutil, la o cură de detoxifiere la Lans: programul de detoxifiere practicat la Lanserhof conține o dietă potrivită, măsuri terapeutice și un mix de tratamente de peeling, băi și masaje. Pentru acest program, centrul Lanserhof de lângă Innsbruck a fost distins de mai multe ori cu premiul „European Health and Spa Award“.
 • În singura stațiune de tratament din Tirol, Bad Häring, apa minerală sulfuroasă are un efect vindecător. Băi de dioxid de carbon și sulf, împachetări în nămol și diverse tehnici de masaj contribuie la bunăstarea fizică și psihică a turiștilor, la hotelul de 4 stele plus din centrul stațiunii.
 • Confortabil este și la Centrul de sănătate și terapie cu ape minerale Mehrn aflat la intrarea în Valea Alpbach. La renumitul centru de terapie și baie, găsiți un program divers de practici clasice și practici Kneipp, aromaterapii, tratamente ayurvedice, cosmetică holistică și multe altele.

Trasee tematice & parcuri spa

 • În localitatea See din Paznaun, se află încântătorul parc spa Medringalm: situat la o altitudine de 1.800 metri, este un parc spa cu bazine Kneipp și traseu pentru masaj la picioare, pentru relaxare și meditație. O stație specială este dedicată teoriei culorilor, pentru îmbunătățirea energiilor personale. Parcul spa este accesibil cu telecabina, din centrul localității.
 • „Cărări liniștite“ și trei lacuri cu nămol vă invită la Kitzbühel, pentru o evadare din stresul cotidian: traseul de drumeție spirituală „Kitztrail Balance“ duce zece kilometri prin regiune – de la casa de cultură din localitatea idilică Reith, traversează lacul Giering, ajungând până la lacul Schwarz. Traseul este presărat cu locuri speciale pentru revigorare și pauze.
 • Cascadele exercită o fascinație aparte. Impresionantele minuni ale naturii sunt locuri pline de putere și invită la meditație. În plus, ploaia măruntă face bine astmaticilor și alergicilor. Bucurați-vă de acest spectacol al naturii, de-a lungul spectaculoasei cascade Grawa, pe traseul WildeWasserWege din Stubai.

Complexe Kneipp

 • În regiunea Wilder Kaiser, un întreg sat s-a dedicat terapiei Kneipp: Satul Kneipp Scheffau încântă cu șapte stații de aventuri și relaxare de-a lungul traseului circular Kneipp: încercați drumul pe care se merge desculț, inhalatorul în aer liber, scara venelor sau labirintul vulturilor.
 • Situat în cadrul impresionant al munților Pitztal, Lumea apelor Stillebach invită, de la sfârșitul lunii mai la sfârșitul lunii septembrie, la practicarea terapiei Kneipp. Apa rece înviorătoare curge în jurul picioarelor în bazinul pentru picioare, apa răcoroasă masează în mod plăcut brațele, în bazinul pentru mâini și brațe. O zonă separată dotată cu paturi este locul ideal pentru relaxare, după ieșirea din bazinele Kneipp.
 • De la jumătatea lunii mai la jumătatea lunii octombrie Coplexul Spertental Kneipp din Kirchberg situat în inima Alpilor Kitzbühel, vă oferă ocazia de a face ceva benefic sănătății dumneavoastră, într-un complex dotat corespunzător. Pe o suprafață de 3.120 metri pătrați găsiți, în afara bazinelor clasice Kneipp, și o fântână cu apă de izvor potabilă, o instalație pentru masaj reflexogen, un bazin pentru brațe și altul pentru circulație și un loc de joacă pentru copii.

Yoga, Pilates și alte forme de mișcare

 • Un restaurant vechi de 500 de ani, priveliște asupra vârfului Zugspitze și nici urmă de grabă: Centrul spiritual alpin din Nassereith oferă condițiile ideale pentru a vă perfecționa tehnicile de yoga. Toată vara la Centrul spiritual alpin se desfășoară diferite cursuri, de la tehnica vedică Sadhana la drumeții și yoga.
 • Salutul soarelui pe munte: În perioada 24 – 27 iulie 2014, în Stubai, totul stă sub semnul  „Yoga pe munte“. Patru zile se fac ore sub îndrumarea profesioniștilor, în cele mai frumoase locuri din Stubai – printre altele pe platforma panoramică de pe vârful ghețarului Stubai, care oferă o priveliște impresionantă asupra vârfurilor maiestuoși de peste 3.000 metri.
 • Stațiunea Kufstein oferă toată vara programe săptămânale diverse pentru cei care duc un mod de viață sănătos: QiGong și Pilates în natură, Energy Coaching sau drumeții speciale, în care descoperiți locuri încărcate energetic și locuri mistice de legendă.