Țuică de sfeclă Krautinger din Wildschönau


Gustați țuica din sfecla Krautinger din regiunea de savoare Wildschönauer Krautingerrübe. Până și împărăteasa Maria Theresia i-a descoperit efectele tămăduitoare.

• Timp de secole, Valea Wildschönau a fost izolată de lume, fiind accesibilă doar pe o cărare îngustă. În afară de sfeclă albă, țăranii din partea locului nu recoltau prea multe. Au transformat însă această situație dificilă într-o oportunitate, transformând acest aliment simplu în țuică de sfeclă Krautinger.  
• Sfecla albă a fost, ani de zile, una din puținele surse de vitamine pentru locuitorii din Wildschönau. Planta a fost cultivată cu pasiune și adulată. Tot din nevoie, au fost create numeroase rețete delicioase bazate pe această legumă. Și la un moment dat, țăranii au avut o idee deosebită: să producă țuică – astfel s-a născut băutura Krautinger.
• Băutura Krautinger este o țuică adevărată din sfeclă albă cu o aromă deosebită. De două ori pe an se recoltează sfeclă pentru  produce Krautinger, plămada se lasă pentru 48 de ore cu drojdie și apoi se distilează. De-a lungul secolelor s-a format o tradiție de fabricare fără egal.
• Împărăteasa a conferit dreptul de a produce Krautinger
• Efectele băuturii Krautinger sunt legendare. Țuica a devenit un medicament popular, folosit de către unii extern, pe piele, de către alții intern, ca băutură. Oricum s-ar folosi, puterile naturale tămăduitoare ale țuicii de sfeclă Krautinger au convins atât localnicii cât și vizitatorilor regiunii. Chiar și Maria Therezia s-a lăsat convinsă de efectele benefice  băuturii, dându-le țăranilor din regiune dreptul exclusiv de a produce această băutură.


Deschide harta interactive

lungime

1,5 km

Durată

1 Tag(e)

Trăsătură

  • Traseu de drumeţie pe roţi
  • Rundwanderung

grad de dificultate

uşor (trasee de drumeţii)

altitudine

936 m

Metri altitudine la deal 150 m

Informaţii despre localitate


sosire

Cum ajungeți la destinația dorită? Cu avionul, trenul, autobuzul sau mașina.

destinaţia dvs: Bach 3, Wildschönau

powered by Rome2Rio

Căutaţi cazare


Date de contact

Wildschönau Tourismus
Oberau 337
6311 Wildschönau
t   +43.5339.8255.0
f   +43.5339.8255-50
e   info@wildschoenau.com

Mai sus
Newsletter

Abonați-vă acum la newsletterul gratuit și bucurați-vă de noutățile din inima Alpilor.

Live Chat
Live Chat