10 recomandări pentru vacanța de iarnă în Tirol


Tirolul în timpul iernii este o regiune a superlativelor. Doriți să vă lăsați urmele în cea mai mare zonă de schi din Austria? Să practicați schi fond pe terenul de antrenament al celor mai faimoși biatleți din lume? Să mergeți în drumeții de iarnă, unde după fiecăre curbă se ivește o cabană cu delicii culinare?

Cineva savurează ariile spumante Belcanto, iar altcineva este mulțumit doar atunci când fiecare mușchi de schior din corp este extenuat cerșind un masaj de relaxare. Cineva are nevoie de acțiune, altcineva doar de liniște. Cum se trăiește viața de zi cu zi, cum se simte relaxarea și se încarcă bateriile, este o chestiune extrem de individuală. Cu aceste zece sfaturi pentru o vacanță de iarnă în Tirol există ceva pentru toată lumea: pentru sportivii ambițioși și gurmanzii curioși, pentru iubitorii culturii selecte, pentru familiile cu copii aventuroși și, de asemenea, pentru toți cei care doresc să își facă lor și celor dragi un bine.

1 · Vizionați vedete pe pârtii în stațiunea St. Johann


© Angerer Alm

Un pont secret pentru familii și, în același timp, o zonă de antrenament folosită de schiorii de la Cupa Mondială? Funcționează - în stațiunea de schi St. Johann. Pe de o parte, familii cu copii mici sau adolescenți aventurieri iubesc pârtiile excelent preparate, instalațiile de urcare gratuite pentru spațiul de practică generos, pista de distracție cu tot felul de obstacole și pârtia de săniuș. Pe de altă parte, schiorii cu experiență apreciază că există și o pârtia Sauregg-FIS de culoare neagră (foarte dificilă) printre pârtiile cu dificultate medie. Și oricine se află în zonă înainte de cursa Hahnenkamm poate vedea la antrenament pentru cursa lor spectaculoasă vedete ale slalomului

2 · Nimic dar în același timp totul: valea Villgratental


Kalkstein din Innervillgraten, © Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier

"Ins fahlt nicht!" (Nu ne lipsește nimic) spun localnicii din valea Villgrater despre ei. Şi într-adevăr locuitorii din Innervillgraten şi Außervillgraten, două localități din estul văii Villgratental, nu au de fapt nimic - cu siguranţă, nu lucruri care de multe alte regiuni turistice ar fi considerate esenţiale: nici un leagăn de schi, niciun hotel mare, niciun parc acvatic, nici après-ski, cluburi sau discoteci. Nimic. Şi ca urmare au, pe de altă parte, totul: un peisaj natural în mare parte neatins, care oferă condiţii paradisiace pentru practicarea drumeţiilor de iarnă şi a schiului fond, şi o lentoare contemplativă, care poate fi chiar iritantă pntru unii orăşeni la început de vacanţă. Dar numai până la primul moment de satisfacţie surprinzătoare, în care brusc simt, că aici, în mijlocul munților acoperiți de zăpadă pot fi pentru prima dată cu adevărat ei înşişi.

3 · Locul de joacă în zăpadă în regiunea Hochzeiger din valea Pitztal


© Tirol Werbung/Robert Pupeter

O lecţie fulger în tiroleză: "Abbusseln" înseamnă ceva de genul "a acoperi pe cineva cu sărutări". "Zum Abbusseln", este ceva extrem de duios, fermecător, dulce. Cum ar fi pentru copiii la Hochzeiger în Pitztal proprii oameni de zăpadă, dar și mascotele "Pitzi" și "Gratsch", în numele căruia în "Paradisul copiilor Pitzis" sunt îngrijiți copii de la 10 luni în sus cu multă grijă şi dragoste.

Şi astfel pentru a face învățatul schiului cât mai simplu și distractiv (o zi întreagă pe schiuri este pentru cei mici oricum prea obositoare), învățăceilor cu vârsta peste 3 ani li se oferă prin programul „aventurile lui Pitzi în zăpadă“ o varietate de activități în afara pârtiei - căutarea urmelor de animale în zăpadă, alunecare pe discuri de iarnă sau clasicul creat de oameni de zăpadă.

4 · Ceva ce am meritat: popasuri savuroase la drumețiile de iarnă în valea Lechtal


© Robert Eder

Nici o îndoială, o supă fierbinte cu găluște, un Gröstl consistent sau un simplu sandwich cu brânză și unt de la munte nu sunt niciodată o alegere greşită. Dar nici măcar sportivii persistenți nu pot obiecta: după un pic de mișcare în aerul proaspăt de iarnă, toate aceste ispite culinare au un gust de două ori mai bun. Un mod ideal, sau mai bine: 18 moduri ideale de a câştiga accesul la tot felul de delicatese tradiţionale tiroleze într-un mod plăcut, sunt drumețiile de iarnă la cabanele fermecătoare din valea Lechtal. Fără înghesuială la cozile de la telescaun, fără stres, fără zgomot: fiecare determină în armonie cu sine şi natura alpină, dacă deplasarea se face pe schiuri de tură, rachete de zăpadă sau doar bocanci de iarnă. Şi la sfârşitul excursiei vă așteaptă de fiecare dată "Eppas Guats" (ceva bun) la una dintre cabane.

 

5 · Cel mai frumos peisaj, cele mai bune hoteluri, cea mai profundărelaxare


© Tirol Werbung/W9 STUDIOS

În ce constă arta de a fi o gazdă bună? Hotelierii de top din Tirol stiu ceea ce contează: nu numai cordialitatea profesională ci și căldura personală; o atmosferă armonioasă cu o înrădăcinare în tradițiile locale; pe scurt: calitate superioară într-un peisaj grandios. Unitaea de cazare Wiesenhof pe lacul Achensee este un exemplu concret, pentru diferența dintre un simplu sejur într-un oarecare hotel de lux şi o amintire de neuitat. La intrarea în văile idilice Karwendel, care sunt populare în rândurile schiorilor de fond şi drumeţilor de iarnă, acesta fermă din Pertisau oferă totul, ce se așteaptă de la un hotel de 4 stele superior - şi mai mult: de exemplu o hală de baie imensă în stil Art Nouveau. Sau tratamente spa cu ulei mineral, un leac popular vechi de secole care se găsește în zonă.

Mai sus
Newsletter

Abonați-vă acum la newsletterul gratuit și bucurați-vă de noutățile din inima Alpilor.

Live Chat
Live Chat