Castelul Tratzberg


Castelul construit în stil gotic târziu este așezat maiestuos între Jenbach şi Schwaz și tronează de deasupra văii Inn-ului. Castelul Tratzberg a fost menționat pentru prima dată în documentele din secolul XIII ca o fortificație de frontieră împotriva bavarezilor din Bayern. La sfârșitul secolului XV, castelul a intrat în posesia împăratului habsburgic Maximilian I, iar ulterior a fost deținut de diverși proprietari, care și-au lăsat amprenta asupra stilului arhitectonic în care a fost reconstruit Castelul Tratzberg deteriorat în urma unui incendiu. Printre aceștia se numără și familia de negustori Fugger. Astfel, castelul a devenit o bijuterie unică, simbolul reprezentativ pentru castelele tiroleze din secolul XVI.

  • Descoperiți tablourile pline de culoare ale acestei bijuterii arhitecturale construite în stil gotic târziu: în inima castelului se află Sala Habsburgilor cu o pictură murală inedită, care reprezintă arborele genealogic al Habsburgilor. Bogata pictură și arcadele din curtea interioară sunt de asemenea elemente care transformă Castelul Tratzberg într-o bijuterie renascentistă predominantă între castelele din Austria.
  • Odată cu tururile captivante începe o adevărată aventură în Evul Mediu: într-o prezentare vioaie cu fond muzical palpitant: cu sunet de arme, tropăit de copite și muzică de fanfară, veți fi introduși  într-un mod unic în viața castelului medieval. Opriri spectaculoase în cadrul turului vă poartă prin sala Fugger, construită în stil gotic, camera bogat înzestrată a reginelor și sala armurilor, cu o colecție impresionantă.
  • În intervalul orar în care au loc tururi ghidate (de la 10:00 până la 16:00) ajungeți cu titicarul “Tratzberg Express” în 8 minute de la parcarea restaurantului Schlosswirt la castel.
  • Vizitați Castelul Tratzberg noaptea: În perioada aprilie - octombrie se pot organiza la cerere pentru grupuri de minim 25 persoane tururi ghidate de seară. După un tur care vă va purta prin curtea renascentistă, cu aer romantic, frumos luminată, va urma un răsfăț culinar la hanul castelului, Schlosswirt.  
  • Sfat pentru familii: pentru micii vizitatori de la Castelul Tratzberg recomandăm turul captivant pentru copii pe parcursul căruia cei mici vor întâlni împăratul, regina și fantomele castelului. Pe lângă acestea, suspansul constă în găsirea ușilor secrete și a mascotelor „Tratzi” și „Adele“. La finalul turului, cei mici pot participa la un quiz și cu puțin noroc pot câștiga premii extraordinare.
© Schloss Tratzberg

Zilnic tururi între 10:00 - 16:00În lunile iunie și august programul este prelungit: ultimul tur de castel are loc la ora 17:00

Deschide harta interactive


Sosire

Cum ajungeți la destinația dorită? Cu avionul, trenul, autobuzul sau mașina.

destinaţia dvs: Tratzberg

powered by Rome2Rio

Căutaţi cazare


Mai sus
Live Chat
Live Chat