Evenimente sportive de iarnă


Tirol este căminul performanţelor de top. Fie schi, săniuş, schi fond sau sărituri – calendarul evenimentelor sportive din Tirol este împânzit de competiţii de rang mondial. Regiuni de iarnă moderne cu o infrastructură de ultimă generaţie sunt premisele ideale pentru competiţiile internaţionale. Unităţile de cazare şi restaurantele excepţionale îi impresionează în egală măsură pe sportivi şi spectatori. Şi bineînţeles trebuie menţionate şi peisajul de o frumuseţe răpitoare şi pasiunea pentru sport a gazdelor.

1. Concursul de schi de pe Hahnenkamm Kitzbühel


Cursa Hahnenkamm Kitzbühel, © Jürgen Klecha

Cei mai buni schiori ai lumii vin la Kitzbühel pentru a sărbători apogeul calendarului Cuperi Mondiale. Pârtia Streif este cunoscută ca cea mai spectaculoasă coborâre de schi din lume, solicitându-i la maxim pe participanți. Pentru Kitzbühel, evenimentul de la Hahnenkamm este punctul culminant sportiv și social al întregului an. Numeroase petreceri și evenimente secundare se desfășoară în paralel, întreaga săpătămână.

2. Deschidere Cupei Mondiale la Sölden


Deschiderea Cupei Mondiale FIS în Sölden, © Ötztal Tourismus/Markus Geisler

Începând din anul 2000 pe gheţarul Rettenbach din Sölden se dă startul la Cupa Mondială şi cei mai buni schiori din lume se întrec în cursa de Slalom Uriaş pentru a câştiga puncte importante. În jurul competiţiei una din cele mai moderne staţiuni din Tirol îşi aşteaptă vizitatorii cu un program de divertisment de talie înaltă. Iar la sfârşitul evenimentului organizatorii premiază cel mai bun Fanclub prezent la competiţie. 

3. Cupa Mondială de biatlon BMW IBU Hochfilzen


Cupa Mondială de biatlon BMW IBU Hochfilzen, © Schaadfoto/Annegret Hilse

În fiecare an, primele săptămâni ale sezonului sportiv de iarnă din Valea Pillersee, aparțin biatloniștilor când are loc Cupa Mondială de biatlon BMW IBU, concurs la care se întâlnește elita sportivilor de schi fond și tir. Pe stadionul de schi fond Hochfilzen, sportivii de vârf și publicul au parte un concurs palpitant pe pistă și de dueluri interesate în poligonul de tir.

4 · Cupa Mondială a Combinatelor Nordice


Cupa Mondială a Combinatelor Nordice, © Olympiaregion Seefeld

În regiunea olimpică Seefeld, una din regiunile fruntaşe a schiului fond din Alpi, toată lumea aşteaptă cu nerăbdare Cupa Mondială din 2019. Începând din 2003 pe platoul din Seefeld are loc Cupa Mondială a Combinatelor Nordice. Mii de spectatori admiră în fiecare an performanţele sportivilor care se întrec în competiţiile de aici. 

5. Turneul celor patru trambuline - Bergisel Innsbruck


Turneul celor patru trambuline - Bergisel Innsbruck, © Innsbruck Tourismus/Tommy Bause

La concursul de sărituri cu schiurile de la Bergisel iubitorii acestui sport au parte de o atmosferă fascinantă. După Oberstdorf și Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck este locul de desfășurare al celei de-a treia etape a turneului celor patru trambuline. Ultimul concurs se desfășoară în mod tradițional la Bischofshofen. Stadionul de la Bergisel, conceput de renumita arhitectă Zaha Hadid  în formă de cazan, oferă o priveliște incredibilă a lanțului alpin nordic și a orașului Innsbruck. Concursul de la Bergisel este un eveniment sportiv de neuitat.

6. Campionatul Mondial de Freeride


Campionatul Mondial Swatch Freeride Fieberbrunn, © Bergbahnen Fieberbrunn

Localitatea Fieberbrunn din valea Pillersee se transformă din nou în centru internațional de freeride. Fieberbrunn este singura stație din Austria și Germania, în care poposește concursul de freeride SWATCH FREERIDE WORLD TOUR. Cei mai buni freerideri din lume își dau drumul de pe vârful Wildseeloder, pe o pantă cu o diferență de nivel de 620 metri, și o înclinație de până la 70%. Publicul poate urmări traseul freeriderilor în Contest Village, de vis-a-vis, de pe vârful Lärchfilzkogel.

7. Air & Style Innsbruck


Air & Style Innsbruck, © Air + Style

În fiecare an în luna februarie scena snowboardului mondial se mută la Innsbruck. Competiţia pentru mult râvnitul Inel al Gloriei se ţine în Olympiaworld cu o trambulină special concepută pentru acest eveniment, două scene pentru numeroasele concerte care au loc cu această ocazie şi un spaţiu special amenajat pentru familii. 

Mai sus
Live Chat
Live Chat