Târguri de Crăciun: Advent în Tirol


Prima zăpadă se așterne afară, mirosul de turtă dulce ademenește trecătorii, lumina caldă răzbate printre geamuri luminând negura nopții. Acestea sunt semnele începutului de iarnă și a Piețelor de Crăciun. Aici printre maiestuoșii masivi muntoși ai landului Tirol, vechile tradiții ale Sărbătorilor de iarnă renasc. Chibzuința care aduce cumpătare interioară.

Unde s-au pierdut poveștile de Crăciun de odinioară, serile liniștite în familie la lumina lumânărilor și iros de scorțișoară, acele obiceiuri demult date uitării? În Tirol mai pot fi găsite, în special la Târgurile de Crăciun în perioada de Advent. Ele reînvie amintirile despre tradițiile de Sărbători uitate într-un colț de suflet, cu un program care e moștenit din bătrâni. De exemplu regăsim aici “Vestitorii” care bat din ușă în ușă mai ales în partea de Sud a regiunii pentru a povesti povestea căutării unui locaș trăită în drumul lor de Maria și Iosif. Sau tinerii mascați în drăcușori Krampus care vestesc la Târgul de Crăciun din Lienz sosirea lui Moș Nicolae.

Târgurile de Crăciun din cele opt localități care s-au asociat în organizația „Advent în Tirol“, îndeplinesc standard înalte de calitate dar se pot mândri și cu unele din cele mai longevive astfel de târguri din Tirol. Cea mai mare Piață de Crăciun cu peste 70 de standuri are loc în Innsbruck sub Acoperișul de Aur, faimosul obiectiv touristic din oraș. Târgul la cea mai înaltă altitudine se organizează pe Hungerburg, la 300m deasupra orașului. Iar o atmosferă aparte este garantată la Rattenberg unde totul se desfășoară la lumina lumânării și autenticitate.

Și ce ar fi Adventul fără bucuria copiilor? Programe special adaptate celor mici pot fi găsite în fiecare Piață de Crăciun: de la patiseria pentru copii, la caruselul nostalgiei până la „Traseul de poveste”. 

Mai sus
Newsletter

Abonați-vă acum la newsletterul gratuit și bucurați-vă de noutățile din inima Alpilor.

Live Chat
Live Chat