Săniuş în Tirol


Pe sanie și la vale! O coborâre razantă pe sanie aduce multă distracție atât pentru cei mari cât şi pentru cei mici: experimentați bucuria săniușului în Tirol.

În regiunea Tirol sunt peste 750 de kilometri de pârtii cu cele mai bine amanajate și testate pârtii de săniuş. Cea mai lunga pârtie are unsprezece kilometri şi este situată la Birgitz lângă Innsbruck. Există și săniuş nocturn cu pârtii iluminate. Nu trebuie să uitați că la o aventură cu sania după coborâre ajungeți în una din numeroasele cabane tiroleze.

Elferbahnen, valea Stubai: Punctul de plecare este sus de pe derdeluşul de săniuş, unde puteți ajunge pe jos sau cu telecabina. Dacă mergeți pe jos două ore pe pârtia cu o lungime de  6.400 de metri ajungeţi la aproximativ 800 de metri atitudine. Ruta alternativă este de la punctul de plecare al derdeluşului, Pinnistal pe care îl puteți atinge în aproximativ două ore, pârtia având aici 6.200 de metri lungime.

Maria Waldrast, Wipptal: pârtia de săniuș are două variante diferite. Mergând pe jos în 75 de minute pe pârtia de 3.600 de metri lungime ajungeţi la o altitudine de aproximativ 500 de metri. Urcarea se face fie pe jos, mfie cu taxiul care poate fi comandat de la centrul de închirieri sănii.

St. Anton Gampen, Arlberg: este derdeluşul natural de săniuş cu serpentine de  4,3 kilometrii, situat la 1.850 de metri altitudine şi care face legătura între Gampen şi Nasserein situat la 500 de metri altitudine. Urcarea nu se face separat, se poate merge pe jos sau cu telecabina Nassereinbahn. Pe jos surcarea durează aproximativ 1 ora 45 de minute. 

Gerlosstein, valea Zillertal: Adecvat pentru familii și începători. Derdeluşul  din Hainzenberg are 7 km, este cel mai lung derdeluş natural din Zillertal, fiind şi iluminat. Urcarea se face până la aproximativ 715 metri altitudine, fie pe jos (durata aproximativă de 2,2 ore) fie cu telecabina Gerlossteinbahn. Pe derdeluş sus sunt două hanuri primitoare pentru pasionații de săniuş. 

Pârtia Dolomitenrodelbahn Tristach, Tirolul de Est: Derdeluşul porneşte de lângă Lienz în zona Tristach și este unul dintre cele mai renumite derdeluşuri de săniuș din Tirolul de Est. Urcarea durează aproximativ 75 de minute, dacă doriți există varianta de a ajunge la cabana Dolomitenhütte cu taxiul. Coborârea se face  peste 3.500 de metri la aproximativ 400 de metri altitudine.

Mai sus
Newsletter

Abonați-vă acum la newsletterul gratuit și bucurați-vă de noutățile din inima Alpilor.

Live Chat
Live Chat